Bitcoinden Para Kazanma

 


Bitcoin, 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından geliştirilen, blockchain yani blok zinciri  alt yapısına sahip, merkezi olmayan elektronik olarak üretilen ve alınıp satılan sanal para birimi konseptidir. Kripto paralar giderek daha fazla yatırımcının ilgisini çekmiş ve tüm dünyada tartışılan bir konu haline gelmiştir. Özellikle de içlerinde en ünlüsü olan Bitcoin. Bitcoin ile popüler bir başka terim ise blockchain yani blok zinciri. Bitcoin teknolojisinin piyasaya sürülebilmesini sağlayan en büyük etkenin blockchain teknolojisi olduğunu bilinmesi ise oldukça önemlidir.

Sanal para birimi denince, öncelikle fiziksel paradan ayıran özellikleri ve avantajlarının neler olduğu soruları akla geliyor. Bitcoin’in elbette pek çok avantajı var. Fiziksel olarak basılmıyor ve bir üst otoritesi bulunmuyor. Yani madencilik ile teorik olarak herkes Bitcoin basabilir. Ancak bu sayı sınırsız değil. Bitcoin’in toplam sayısı 21 milyon ve her geçen zaman Bitcoin madenciliği giderek zorlaşıyor. 

Bitcoin Madenciliği Kazandırıyor

Bitcoin’in algoritma yapısı ise oldukça özel. Ödemelerin doğrulanması için proof-of-work, açık anahtarlı şifreleme ve noktadan-noktaya ağ bağlantısı gibi teknolojiler kullanıyor. Regüle edilemeyen dağınık bir sistem esahip olan Bitcoin teknolojisinde madencilik – mining adı verilen faaliyetle para basılıyor. Madenciler bir nevi bir bilmece çözmeye çalışıyor ve yaptıkları her işlem başına bir ödül sahibi oluyorlar. 4 yılda bir ödülün sayısı yarıya düşüyor ve toplam Bitcoin sayısı 21 milyon ile sınırlı olduğu için de madencilik işlemi giderek zorlaşıyor. Yapılan her işlem de herkesin erişebildiği bir muhasebe defterinde kayıt ediliyor.  Bitcoin madenciliği ülkemizdeki donanım ve elektrik fiyatlarının yüksekliği nedeni ile ne yazık ki kar getirmiyor. Bu yüzden online mining sistemleri ortaya çıkmış ve kullanıcılara yüksek miktarda para kazanmayı tekrar mümkün kılmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İngiltere Turu Neden Yapılmalı?